Zašto je teško dobiti taxi kada pada sneg ili kiša?

taxi-sneg

Zašto je teško dobiti taxi kada pada sneg ili  kiša?
Rade li taxisti uopšte?

Hoće da zarade, a ne žele da rade…Kada nam treba, taxija nigde!
Verujem da se sve gore navedeno i još mnogo toga vrzma po glavama taxi korisnika dok taxista ima svoju verziju tj. svoj ugao o kojem se može polemisati, što bih ja lično želeo da izbegnem.
Treba uzeti u obzir sledeće okolnosti: otežani uslovi kretanja u saobraćaju, pa je za prosečnu vožnju koja u normalnim uslovima traje 10 minuta, u ovim, snežnim traje duplo duže pa i više od toga, zavisno od gužve i samih uslova na kolovozu.
Potreba za taxijem u kišnim i snežnim danima je neverovatno velika, ponekad stičem utisak da bi za svaku ulicu trebalo 10 taxija u svakom trenutku jer mnogi sugrađani ne mogu da upale svoje vozilo ili ne mogu da ga isparkiraju, a začkoljica je u tome što su i Taxisti ljudi pa i njih snađu iste nedaće.
Poznato je da se kvarovi na automobilu uglavnom dogode kada zahladi, udari prvi minus pa se mora ići kod autoelektričara ili mehaničara koji su tih dana po pravilu prezauzeti tako da dobar deo taxi udruženja ostane bez dela voznog parka što se primeti na ulici.
Još jedan od razloga o kojem se može polemisati je taj što veći deo taxi vozača ne želi da se izlaže opasnosti i riziku od saobraćajne nezgode što je realno moguće ali i nije neko posebno opravdanje jer je opasnost uvek prisutna i to ne samo od nezgode…
Po mom iskustvu, objektivan razlog zbog kojeg Stranka tj. korisnik taxi usluga ne može da dobije vozilo je upravo neprohodnost ulica, posebno onih manjih u kojima postoji realna mogućnost da se taxi vozilo zaglavi u snegu, nakon čega vozač taxija proklinje i sebe i vožnju što se dešava veoma često ,a svemu tome dodatno doprinosi i generalna bahatost i netolerancija među vozačima pa niko neće da zastane kako bi barem neko prošao.
Šta taxi vozač radi kada se zaglavi?
Pokušava da se nekako izvuče iz te situacije dok ima osećaj da je nevidljiv jer pored njega prolaze naši sugrađani kao da on sam ne postoji: ”Hellooo!!! Čovek je u neprilici!!!”
No, verovatno taj čovek pa uz to još i taxista i nije jedini na svetu kojem je potrebna pomoć…Moći će sam!!
I tako novosađani prolaze pored  a taxista gura svoj auto sve dok ne   poludi i ostavi ga na sred puta što uvek deluje lekovito na naše ljude i onda drugi učesnici u saobraćaju pomažu taxisti…i sebi!
Tako je to sa nama a ja se nadam da ćete imati više razumevanja za nas a savet za to kako da dobijete vozilo kada pada sneg bi glasio: da korisnici taxi usluga kao svoje odredište na koje treba da dođe taxi vozilo izaberu neku važniju i prohodniju ulicu jer su tako veće šanse da dobijete vozilo.
Sretno!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *